DOA PERLU BERSUNGGUH-SUNGGUH

 Laman Utama > Galeri > Nukilan > Macam Macam Ada > Agama > Doa Perlu Bersungguh2



AMALAN baik sepanjang Ramadan akan mendapat keberkatan dan ganjaran berlipat ganda daripada Allah. Begitu pun, kita hendaklah berdoa supaya Allah memberi keberkatan terhadap amalan yang dilakukan itu.
www.familiazam.com
Diriwayatkan dari Hasan bin Ali, katanya, Rasulullah mengajar aku, beberapa doa yang aku baca dalam qunut witir, maksudnya: “Ya Allah! berilah aku petunjuk berserta orang yang telah engkau beri petunjuk, berilah aku kesihatan yang sempurna berserta orang yang telah engkau beri kesihatan yang sempurna, pimpinlah aku berserta orang yang telah Engkau pimpin, berkatilah untukku apa yang telah Engkau berikan, peliharalah aku daripada apa yang telah Engkau tentukan.
www.familiazam.com
“Maka sesungguhnya Engkaulah yang memutuskan dan tiada yang dapat memutuskan atas Engkau, bahawa tidak akan hina siapa saja yang telah Engkau pimpin dan tidak akan mulia siapa saja yang engkau musuhi (benci). Maha Agung Engkau wahai Tuhan kami dan Maha Tinggi Engkau.”
www.familiazam.com
Orang yang berpegang pada mazhab Syafie akan membaca qunut witir selepas melakukan solat Tarawih yang dilakukan dalam solat witir pada malam ke-15 hingga akhir Ramadan.
www.familiazam.com
Rasulullah mengajar umatnya supaya berdoa kepada Allah memohon petunjuk, kesihatan, kemuliaan dan perlindungan daripada segala kesusahan dan kehinaan.
www.familiazam.com
Oleh itu, setiap kali membaca doa, bacalah dengan khusyuk sama ada secara berseorangan atau berjemaah. Perkara ini kerana hanya doa yang dipohon secara bersungguh-sungguh akan dimakbulkan oleh Allah.

Diterbitkan Pada: 05 Oktober 2006

Mutiara Kata: Janganlah takut mencuba sesuatu yang baru, asalkan kalau kita yakin dengan kebaikan yang akan diperolehinya


Perhatian kepada semua calon peperiksaan MUET! Ketahui teknik lulus cemerlang peperiksaan MUET melalui pendedahan eksklusif oleh penanda kertas peperiksaan MUET.

Panduan MUET ini ditulis atas kesedaran membantu golongan yang ingin maju ke hadapan untuk bersaing di era globalisasi ini. Ebook ini memberi garis panduan tentang bagaimana peperiksaan MUET dijalankan dan juga teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing.

 
NOTIS
Pengunjung dibenarkan untuk mengambil sebarang bahan dari laman ini sebagai perkongsian maklumat
dengan syarat seperti di bawah:
1-Meletakkankan Sumber: http://familiazam.com pada setiap dokumen yang telah di copy.
2-Copy & upload images ke hosting anda sendiri atau free hosting jika bertujuan untuk disiar di blog sendiri.
3-
Menghubungi kami [email, borang, whatsapp atau sms] memohon izin adalah sikap dan jalan terbaik.
 
 
  MENU UTAMA
 
 
  IKLAN BERBAYAR
 
 
  IKLAN BERBAYAR
RAWATAN, PERUBATAN, PERSILATAN & KEMAKRIFATAN

Kami BUKAN Tok Bomoh, Pak Dukun atau pun Pak Ustaz. Kami hanyalah insan biasa seperti anda. Kami menyediakan rawatan bagi segala permasalahan berkaitan dengan gangguan jin atau sakit misteri seperti:

Gangguan Saka, Terkena Sihir, Pulih Rumah, Pulih Kedai, Rawatan Terkena Santau, Berbagai Masalah Berkaitan Ilmu Hitam.
Serta:
Membersih Dan Menyucikan Hati, Rawatan Pemulihan Dadah, Masalah Perhubungan Suami-isteri Dan Penyakit Fizikal.

Untuk Rawatan Dan Belajar Ilmu Kenal Diri Sila Hubungi:
 

Md Hatta Yusof
Call  Me / Whatsapp Me / SMS Me
 
Laman Web: http://kenal-diri.net
 
 
  REZEKI MUDAH
Salam Sejahtera & Salam Silaturrahim.

Selalu bermasalah tak cukup duit?
Hutang PTPTN sudah tertunggak?
Cukai jalan dan insuran dah nak mati?
Duit poket sudah menipis?
Teringin nak tukar motorsikal?
Teringin nak tukar kereta?

Nak cari duit lebih.
Sila daftar PERCUMA di link berikut:
familiazam.com/rezekimudah

Saya akan tunjuk cara menjana pendapatan dengan mudah tanpa susah payah nak cari orang dan menjual produk...
Rebutlah peluang yang mungkin hanya datang sekali seumur hidup.
 
 
 

Proudly powered by WordPress

Kemaskini Akhir: 19 June 2017 04:18 PM