KOMEN PENGUNJUNG - MUKA 10


 Laman Utama > Komen Pengunjung Muka 10 / 181-200
Komen 181
Perkara : cadangan
Isnin, 23 Mac, 2009 14:10
Sender's name : Shaiffulhan Saidin
Sender's Email : cik_chah[at]yahoo[dot]com[dot]my

Assalammualaikum. say mencadangkan bolehkah tuan memberi ulasan mengenai teknik2 penulisan di setiap puisi contoh gaya bahasa,tema , sinpsis dan sebagainya... terima kasih.

Komen 182
Perkara : teka teki
Ahad, 8 Mac, 2009 09:10
Sender's name : pojie
Sender's Email : fauzyexito[at]yahoo[dot]com

1. kenapa kambing tak gi skola?
sbb dia tak jumpa beg skola dia, mbekk, mbekkk

2. kenape siput babi jalan lambat?
sbb mase dia jalan dia kompius,dia fikir dia ni siput ke babi?

3. ade sorg mat saleh (US), kawen dgn pompuan latin. bini dia ni x bape reti ckp omputeh. satu ari dia nak beli dada ayam, puas dia ckp, penjual tu x paham, macam2 gaya dia buat, akhirnya dia tnjuk dada dia, dpt la dada ayam. pastu esoknye dia nak beli sosej lak. masalh same jgk, last2 dia panggil husband dia, ape dia buat?
haha, jgn pk lucah, suami dia kan omputeh, ckp jela nak sosej

ok, kang klu ade teringat saya send email lg.

Komen 183
Perkara : teka-teki
Khamis, 26 Februari, 2009 15:31
Sender's name : sham
Sender's Email : shamholi@[at]ymail[dot]com

SOALAN 1 : Semasa kecil,suka menyelam...Sudah besar,suka terbang..Suka di air,suka di tempat yg gelap tetapi tak sukakan angin...Apakah ia?
JAWAPAN : NYAMUK

SOALAN 2 : Pusing kepala keluar muntah
JAWAPAN : KEPALA PAIP

Komen 184
Perkara: assalamualaikum
Jumaat, 20 Februari, 2009 17:00
Sender's name : Linda
Sender's Email : eros_gurlz85[at]yahoo[dot]com

saya roslinda.
saya tertarik dengan soalan teka teki dalam himpunan teka teki di webpage anda. ada yang saya dapat jawapannya dan ada yang tidak.
jika boleh saya ingin mendapatkan jawapan kepada semua himpunan teka teki itu
sekian, terima kasih

Jawapan: Sila highlight atau tekan key Ctrl + A untuk mendapat semua jawapannya

Komen 185
Perkara : teka-teki
Ahad, 15 Februari, 2009 13:41
Sender's name : azryn
Sender's Email : azryn_ain@yahoo.com

Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

:Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam
:Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR
:Kambing binATANG

Komen 186
Perkara : Tahniah
Sabtu, 20 Jun, 2009 13:57
Sender's name : salikan
Sender's Email : salikansuradi@yahoo.com

tahniah kerana mewujudkan laman ini. saya cadangkan saudara membuat beberapa perbandingan tentang perbezaan loghat jawa mengikut daerah asal penghijrah jawa ke tanah melayu. sebagai contoh
bahasa melayu : awak hendak ke mana?
jawa wetanan (ponorogo dsb) :
kowe arep nyang ngendhi?
jawa kulonan (megelen dsb) :
riko pak reng ndhi?
jawa halus (bahasa jawa baku) :
sampean ajeng teng pundhi?
saya rasa loghat jawa yang saudara gunakan mungkin agak kulonan. ibu bapa saya berasal daripada ponorogo jawa timur

Komen 187
Perkara : Komen dari jawa
Sabtu, 20 Jun, 2009 14:22
Sender's name : salikan
Sender's Email : salikansuradi@yahoo.com

saya baru melihat komen saudara kita dari jawa. pada pandangan saya komen itu tidak sesuai untuk kita orang jawa di malaysia. kita adalah orang jawa malaysia, yang tidak mempunyai pendidikan formal dalam bahasa ini. apa yang kita tuturkan hanyalah apa yang kita dengar dari ibu bapa dan masyarakat sekeliling. sistem pendidikan kita tiada subjek bahasa jawa. jadi laman saudara ini adalah memadai untuk kita belajar atau mengenang kembali bahasa ini secara tidak formal. kepada saudara kita di jawa, jika bapak-bapak mahu peduli, di malaysia ini ada hampir 5 juta orang jawa. datanglah ke sini untuk mengenali kami. Jangan hanya berdemonstrasi di hadapan bangunan kedutaan kami.

Komen 188
Perkara : a great job!!!!
Isnin, 29 Jun, 2009 09:59
Sender's name : syafika affandi
Sender's Email : ciwekpurple90@yahoo.com

mak saya pon org jawa tapi kami adik bradik x reti sgt ckp jawa....baguslah adejugak org buat kamus jawa ni...lagi elok kalo diterbitkan...no dalm jawa tak ade ke...

Komen 189
Perkara : teka teki la
Ahad, 5 Julai, 2009 14:20
Sender's name : yayamila
Sender's Email : yayamila@yahoo.com

Burung terbang dengan sayapnya, gajah terbang dengan apa?
Jawapannya= Gajah terbang dengan susah payahnya.

Komen 190
Perkara : teka-teki
Selasa, 7 Julai, 2009 13:29
Sender's name : lieza
Sender's Email : lyzaries@yahoo.com.my

ada seorang budak nama die Ahmad.Die anak yatim.Ibunya sering membawanya ke pasar dan menaiki bas.Setiap kali menaiki bas ibunya sering berpesan supaya memberi penghormatan kepada orang kurang upaya, sakit, wanita mengadung, orang tua dengan memberi duduk kepada mereka.Satu hari ibu Ahmad telah meninggal dunia.Ahmad semakin dewasa. Akan selepas pemergian emaknya, setiap kali menaiki bas ada saja orang tua, wanita hamil, orang cacat Ahmad tidak pernah bangun untuk memberi hormat kepada mereka.Bahkan Ahmad terus duduk.Mengapa Ahmad berubah seperti sedemikian???

Jawapan: Ahmad telah menjadi seorang pemandu bas.

Komen 191
Perkara : midi
Jumaat, 17 Julai, 2009 11:10
Sender's name : norain md salleh
Sender's Email : ain4488@yahoo.com

salam. Tahniah atas usaha saudara mewujudkan laman ini. Saya adalah peminat midi, tp ada lagu yang saudara paparkan tiada line melody hanya minus one saja.

Terima kasih

Komen 192
Perkara : laman web
Rabu, 29 Julai, 2009 20:24
Sender's name : aziz
Sender's Email : myaasm@yahoo.com

salam encik, untuk pengetahuan encik saya ingin membina laman web membership seperti ini (com/?id=username tapi tidak tahu bagaimana. Untuk pengetahuan encik saya telah pun membuat laman web saya yang biasa seperti minisite dan sekarang saya cuma nak install perkara diatas. Jika encik mahu mengenakan bayaran berapa atau encik boleh bantu saya dengan membimbing saya bagai mana nak mewujudkan sistem diatas. Terima kasih

Komen 193
Perkara : sms
Sabtu, 1 Ogos, 2009 15:29
Sender's name : fuad
Sender's Email : ad_rize1118@yahoo.com

sy nk dpt sms bercuma.

Komen 194
Perkara : teka-teki
Sabtu, 15 Ogos, 2009 20:59
Sender's name : Farisya
Sender's Email : sya_kim91@yahoo.com

kenapa lelaki perlu beristeri 3
jawapan:sebab kalau

satu : is one
dua : is two
tiga : is teri

Komen 195
Perkara : laman best
Isnin, 17 Ogos, 2009 14:11
Sender's name : sabrina sabri
Sender's Email : helena_89@yahoo.com.my

ok lah ada laman mcm g ni,dapat menghilangkan stress. terutama kpd remaja.hehe.....

Komen 196
Perkara :  teka-teki
Ahad, 23 Ogos, 2009 10:25
Sender's name : Mohd Iskandar
Sender's Email : iszul9394@yahoo.com.my

soalan: banyak2 mi, mi apa yg berwarna hitam?

jawapan: misai

Komen 197
Perkara : Mencari arti
Rabu, 26 Ogos, 2009 22:05
Sender's name : Mojo
Sender's Email : mojobisa@yahoo.com

Salam sejahtera hendaknya. Saya mohon diberikan makna akan perkataan Jawa Kuno, "Malung galing kaula gusti" ... apakah maknanya arti perkataan ini. Terima kasih

Komen 198
Perkara : Teka teki
Sabtu, 29 Ogos, 2009 16:00
Sender's name : HENDRY
Sender's Email : hendrypoi[at]yahoo[dot]com

1.Banyak2 air,air apa yg paling berani? - jawapan air terjun
2.apakah hidupan laut yang plg tua sekali? - jawapan udang krn sudah bongkok dan berjanggut panjang..
3.dlm sebuah kolam ada 10 ekor biawak 3 ekor keluar kemudian 2 lagi masuk dan 3 keluar, berapa dlm kolam? - jwpn dlm kolam belum sukat lagi...hahaha

Komen 199
Perkara : Teka-teki Paling Sengal
Wednesday, 19 August, 2009 2:35 PM
Sender's Email : stargirl_sg82[at]yahoo[dot]com

1) Dalam byk2, Kain apa yang paling berat di dunia?
= Kain songket cap Gajah Duduk

2)Soalan matematik, 2 apek tolak 1 nyonya jadi apa?
= Jatuh la nyonya tu...

3)Ibunya satu, anaknya beribu, apa dia?
= Penyapu

4)Kalau 1 + 1 = 2, jawapan lain dia apa?
= Jawapan lain salah la...

5)Ibunya diurut, anaknya dipijak.
= Tangga

6)Pokok apa bila manusia nampak dia lari?
= Pokok nak tumbang la...

7)Lagu apa yang semua orang di dunia ini boleh menyayikannya?
= Lagu 'Happy Birthday'

8)Air apakah yang paling berani sekali?
= Air terjun

9)Sungai apa yang paling kurus di dunia?
= 'Slim River'

10)Sungai apakah yang tiada air?
= Sungai di dalam peta

11)Buah apa bila dia masak dia timbul?
= Buah Melaka

12)Kalau semua manusia jadi ikan, ikan jadi apa?
= Jadi banyak la...

13)Apakah persamaan antara ikan kod dengan kod gitar?
= Kedua-duanya boleh digoreng

14)Ikan apakah yang mempunyai ketiak?
= Ikan duyung

Komen 200
Perkara : Nukilan kenkawan
Friday, 21 August, 2009 10:19 AM
Sender's name : Puteri Balqis
Sender's Email : esya_aein90[at]yahoo[dot]com

kawan ne umpama roda n kereta tp kawan lak biar berpada2222 jangan anggap kawan adalh sahabat yang mudah kte cri n jangan lak kite mempunyai kawan yg mudah lupe diri
mse senang adalah KAWAN tp mase susah adalah LAWANNNNNNNNNNNNN?????

Muka 10:  Komen 181 hingga 200
Ke muka: 1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11

Mutiara Kata: "Kehidupan kita di dunia ini tidak menjanjikan satu jaminan yang berkekalan. Apa yang ada hanyalah percubaan, cabaran dan pelbagai peluang. Jaminan yang kekal abadi hanya dapat ditemui apabila kita kembali semula kepada Ilahi."


Saya Tunjukkan 77 Teknik Yang Terbukti Berkesan & Efektif. Bagaimana Anda Boleh Berjimat Dalam Dekorasi.

Ya! Kediaman Anda Akan Berubah Menjadi Cantik Dan Menarik Tanpa Perlu Berbelanja Lebih.

 
NOTIS
Pengunjung dibenarkan untuk mengambil sebarang bahan dari laman ini sebagai perkongsian maklumat
dengan syarat seperti di bawah:
1-Meletakkankan Sumber: http://familiazam.com pada setiap dokumen yang telah di copy.
2-Copy & upload images ke hosting anda sendiri atau free hosting jika bertujuan untuk disiar di blog sendiri.
3-
Menghubungi kami [email, borang, whatsapp atau sms] memohon izin adalah sikap dan jalan terbaik.
 
 
  MENU UTAMA
 
 
  IKLAN BERBAYAR
 
 
  IKLAN BERBAYAR
RAWATAN, PERUBATAN, PERSILATAN & KEMAKRIFATAN

Kami BUKAN Tok Bomoh, Pak Dukun atau pun Pak Ustaz. Kami hanyalah insan biasa seperti anda. Kami menyediakan rawatan bagi segala permasalahan berkaitan dengan gangguan jin atau sakit misteri seperti:

Gangguan Saka, Terkena Sihir, Pulih Rumah, Pulih Kedai, Rawatan Terkena Santau, Berbagai Masalah Berkaitan Ilmu Hitam.
Serta:
Membersih Dan Menyucikan Hati, Rawatan Pemulihan Dadah, Masalah Perhubungan Suami-isteri Dan Penyakit Fizikal.

Untuk Rawatan Dan Belajar Ilmu Kenal Diri Sila Hubungi:
 

Md Hatta Yusof
Call  Me / Whatsapp Me / SMS Me
 
Laman Web: http://kenal-diri.net
 
 
 

Proudly powered by WordPress

Kemaskini Akhir: 19 March 2017 07:17 PM